keskiviikko 31. elokuuta 2016

Ihana Kikattava kakkiainen on telkkarissa taas!

Blogini sivupalkissa oikealla on tuo "Ani-tädin nettivalinnat elikäs joitakin mukavia juttuja"-osio, johon olen keräillyt muutamia linkkejä blogin ulkopuolelta, ja olen pitänyt siellä aika pitkään linkkiä Yle Areenaan ja Kikattavan kakkiaisen jaksoihin (on muuten mukava nähdä että linkki toimii edelleen eikä ole rikki tai muuttunut, olen mielestäni laittanut sen jo aika kauan sitten :D [jos muuten koskaan blogista löytyy mitään rikkinäisiä linkkejä, niitä saa ilmiantaa niin tiedän korjata ne!]).


Kikattava kakkiainen on kotimainen 10-osainen animaatiosarja vuodelta 2013. Ja vaikka ilonpito onkin melko usein ajankohtaista, niin nyt se on varmasti, sillä sarja on saanut vihdoinkin jatkoa, vanhojen jaksojen uusintojen jälkeen upouudet jaksot alkoivat tällä viikolla Pikku kakkosessa. Avausjakso ei vielä hirveästi sykähdyttänyt, vaikka toki tutut hahmot olikin hauska nähdä uudemmissa kuvioissa, mutta katson ja odotan lisää. Ja jos joku sattumoisin ei tiedä, mistä tässä on kyse, niin voin vähän kertoa "ensimmäisen kauden" juonesta. 

Havunhelma-nimisessä metsässä asuu eläimiä, joiden hauskuuttajina toimivat Simarusinoiden pariskunta. Hiljattain kuitenkin simarusinat ovat menettäneet teränsä ja iloisuus on laantunut, eikä oikein kenelläkään ole hauskaa. Yksin jäänyt, hapsenkakkiaisista pienin putoaa kaikeksi yllätykseksi simarusinoiden kylpypaljuun, ja sedän yrittäessä pelastaa sitä oljenkorrella kakkiainen alkaa nauraa, koska korsi kutittaa sitä kovasti. Nauru tarttuu, simarusinat piristyvät ja adoptoivat pikku kakkiaisen, ja siitä tulee Kikattava kakkiainen. Sen kunniaksi päätetään järjestää juhlat, ja valmisteluja seurataan koko sarjan ajan. Juhliinhan tarvitaan paljon kaikkea kunniavieraista musiikkiin, ruokatarjoiluista koristeluihin ja valaistukseen, ja niistä huolehtivat erilaiset tyypit kakkiaisen kanssa. Tarina etenee verkkaisesti, mutta viiden minuutin jakson mittaan sopivasti, ja koko sarja kertoo yhteistyöstä, ja ennen kaikkea yhteisen ilon kokemisesta ja jakamisesta.

Oma suosikkijaksoni (tai ainakin eniten katsomani :D) on kuudes jakso, "Hämärätanssi". Juhlavalaistuksen hoitaminen yhdistettynä klassiseen pimeänpelonkäsittelyaiheeseen, ja pöllöhahmoja. Eikä mitä tahansa pöllöjä...

Vaan diskopöllöjä! B->
Tämä gifu toimisi paremmin musiikin kanssa, mutta laitoin sen silti.

Kotimaista animaatiota on mukava nähdä, ja animaatiota on mukava katsoa erityisesti silloin, kun tarina ja hahmot ovat hyvät, ja kun teoksesta suorastaan huokuu, että sen tekijät ovat selkeästi tienneet, miten toteuttaa ajatuksensa ja visionsa. Muistelen lukeneeni jonkin haastattelun tv-lehdestä aikoinaan (valitettavasti en ole tuota haastattelua arkistoinut), jonka mukaan ainakin Taotao, pieni pandakarhu on ollut Kikattavan kakkiaisen tekijöiden inspiraation lähde, eikä kai liene sattuma, että sarjan kertojaääneksi onkin otettu vanha kunnon Inkeri Wallenius. ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti