torstai 31. joulukuuta 2015

Soiva DGC-joulukalenteri (2015) [kaikki luukut]

Näin vuoden 2015 lopuksi ajattelin yhdistää kaikki Soivan Di Gi Charat-joulukalenterin luukut yhteen, jotta kalenteria on mukavampi plärätä mahdollisesti myöhemmin muistellessa, ja jotta blogin jaaritusten määrä ei vääristy (joulukalenteri kun sisälsi melko vähän varsinaista jaaritusta).

---
Joulukalenterin esittelyluukku 
---


(Esittäjä: DUP [Asami Sanada, Kyoko Hikami ja Miyuki Sawashiro])

Näin polkaistaan joulukalenteri käyntiin! Welcome! on se kaikkein ensimmäisin Di Gi Charat-biisi koskaan, alunperin Gamersin mainoslauluksi tehty. Laulusta on tehty sen jälkeen lukuisia uusia versioita, ja tämä jouluversio on vain yksi niistä.

*

 
("Vitamin D", esittäjä Asami Sanada)

Ja heti kakkosluukussa päästään vitsiosastolle. Suomessa on vasta viime vuosina alettu ihan kunnolla hypettää D-vitamiinin tärkeydestä. Japanissa se tehtiin jo vuosituhanteen vaihteessa tämän Di Gi Charat-kappaleen myötä. Tämä kappale ihan tosissaan kertoo yksinkertaisesti D-vitamiinin hienoudesta. Muistakaahan tekin nauttia vitamiininne etenkin tähän pimeään vuodenaikaan että jaksatte.

*

 
("Onemunasai~ Usada no komoriuta", esittäjä Kyoko Hikami)

Tämän päivän luukun kappale sopii ehkä paremmin iltaan, sillä Usada laulaa meille tuutulaulun... joskin vähän erikoisen sellaisen.

*

 
("Hip-Hop * Vegetable", esittäjä Miyuki Sawashiro)

Kakkosluukussa saimme kuulla Dejikon D-vitamiini-hehkutusta, tänään vähän samankaltaista meininkiä kun luvassa on vihanneksista hiphoppaamista Puchikon kanssa. Muistakaa niin ikään vihannesten syönti. 

*

 
(Esittäjä DUP [Asami Sanada, Kyoko Hikami, Miyuki Sawashiro])

Tämän kolmikon peruspopitusta tiimihengestä. Ryhmänimi "DUP" tulee hahmojen nimien (Dejiko, Usada, Puchiko) alkukirjaimista, tottakai.

*

 
(esittäjä PKO [Kousuke Toriumi, Chihiro Suzuki ja Tomo Saeki])

Koska joulukuun 6. päivä on meillä Suomessa itsenäisyyspäivä, mietin mitähän voisin laittaa soivaan joulukalenteriin tässä hengessä, vai voisinko mitään. :D Päädyin tällaiseen vähän muka-vitsikkääseen ratkaisuun.

"PKO" (lyhennys nimestä "Pyocola Keeping Operations") on musiikillinen kokoonpano Di Gi Charat-tuoteperheessä esiintyvän pahisporukan, Black GemaGema-jengin miespuolisestä kolmikosta Rik Heisenberg, Ky Schweitzer ja Coo Erhard. Kerrotaan hahmoista tässä sen verran, että kolmikko on hyvin omistautunut palvelemaan kotiplaneettansa johtajaa, Pyocola Analogue III:tta ja porukalla on hyvin lämmin ja vähän isänmaallinen, joskin todella omituinen yhteishenki. ;D Tämä on vieläpä "Ambitious Soul Mix" kappaleesta Black Ambition. (Pyocola olkoon PKO:n oma puolustettava "suomineito", hehheh... heh. Tarkoitus ei siis ole mitenkään irvailla omalle suomalaisuudelle tässä, vaikka kyllä itselleen aina vähän voi nauraa. Olisin halunnut laittaa enemmänkin tämän kokoonpanon kappaleita joulukalenteriin, mutta valitettavasti niitä jouluisia ei ole kovin paljon. Tämä pääsi mukaan paitsi henkensä, myös sillä löyhällä perusteella, että tässä on vähän niin kuin kulkusten kilinää. XD)

*

 
("Megami ni naritai~ for a yours~", esittäjä Masami Okui)

Ensimmäisen kerran vuoden 2000 Di Gi Charat-jouluerikoisjaksossa kuultu tunnarikappale. (Kuultiin myös myöhempien erikoisjaksojen alkutunnarina.)

*


(Esittäjä DUP [Asami Sanada, Kyoko Hikami ja Miyuki Sawashiro])

Alkuperäisen Di Gi Charat-animen lopputunnarikappale. Kyllä, animella oli lopputunnarikin.

*


("Wonder Girl Magic 3", esittäjä DUP [Asami Sanada, Kyoko Hikami ja Miyuki Sawashiro])

Ihmeellinen taikatyttökolmikko!! ...tai jotakin sinnepäin, luulisin. Jotenkin olin missannut tämän biisin kokonaan suurimpina Charat-fanitusvuosinani, ja siitä tuli mieluisimpia(?) korvamatojani vasta tällä vuosikymmenellä.

*


(Esittäjä DUP [Asami Sanada, Kyoko Hikami ja Miyuki Sawashiro])

Kalenterin kymmenentenä kappaleena kuulemme Party Night-kappaleen virallisen jouluversion, joka soi animessa Di Gi Charat-jouluerikoisen (2000) loppukappaleena. Tämä on ehkä henkilökohtaisesti rakkain versio itselleni, koska kuulin sen ensimmäisinä lukuisista muista (kyllä, jopa ennen sen ekan animen Hyper Parapara-versiota).

*

 
 ("Mugendai ∞ Solution", esittäjä DUP [Asami Sanada, Kyoko Hikami ja Miyuki Sawashiro])

Fanitin tätä joskus niinkin paljon, että pyysin osaavaa kaveria kääntämään kappaleen sanoitukset.
*


(Esittäjä DUP [Asami Sanada, Kyoko Hikami ja Miyuki Sawashiro])

Tämän biisin idea perustunee siihen, että se on uusi biisi... jossa yhdistyvät(..?) kappaleet "Wonder Girl Magic 3", "Party Night" ja "Mugendai Solution", ainakin noin nimiensä puolesta. Faktuaalisesti, biisin varsinaiset sanoitukset koostuvat suureksi osaksi aiemmista Di Gi Charat-kappaleiden nimistä, tai ainakin hyvin moneen viitataan. Kyllä, biisejä on niin paljon, että jo pelkästään niiden nimillä voi sanoittaa kappaleen. :´)

*


("Smile * X'mas", esittäjä DUP [Asami Sanada, Kyoko Hikami ja Miyuki Sawashiro])

Kalenterissa aletaan vähitellen siirtyä tuntuvasti jouluisampiin tunnelmiin kappaleiden osalta.

*


(Esittäjä DUP [Asami Sanada, Kyoko Hikami ja Miyuki Sawashiro])

Toivotus hyvän joulun... DUP:n kokonaan englanniksi laulamana. (Tänään on myös viimeinen tilaisuus lähettää halpis-joulumerkki-kortit joten jos satutte lähettämään kortteja niin tehkäähän se tänään.)

*


("Winter Garden", esittäjä Asami Sanada)

Kaksiosaisessa Winter Garden-animessa (vuodelta 2006) ei olla varsinaisesti enää siinä vanhassa Di Gi Charat-maailmassa, vaan jossain toisessa rinnakkaismaailmassa, jossa Dejiko on tavallinen typykkä. Ei tämä anime mikään kummoinen ole, mutta viimeinkin Dejiko saa sen "oman" Takurou-poitsunsa (jota alkuperäisessä animessa ei ollut). XD Tämä kappale siis soi kyseisen animen lopputunnarina.

*


("Essence of Heart ~ Yume no shizuku~", esittäjät Kyoko Hikami ja Miyuki Sawashiro)

Usadan ja Puchikon yhteinen joululaulu.

*

 
(Esittäjä DUP [Asami Sanada, Kyoko Hikami ja Miyuki Sawashiro])
 
Onko tämä versiointi jostain länsimaisesta joululaulusta? Kuulostaa siltä kuin voisi olla. (Miksei Ani-tädillä yhtään sytytä? XD)

*


("Koi suru(?) Cafe Terrace (Winter Mix)", esittäjä DUP [Asami Sanada, Kyoko Hikami ja Miyuki Sawashiro])

Charat-musiikkeja plärätessäni jostain syystä innostuin kahvilaterassilla syntyvän rakkauden (kappaleen nimen mukaan) teemasta, ja toivoin että olisipa tästä jouluisampi versio. No, kyllähän sellainen Winter Mix löytyikin pian perään. :>

*


(Esittäjä PKO [Kousuke Toriumi, Chihiro Suzuki ja Tomo Saeki])

Eilisen kahvilaterassi-romanssin jatkoksi saamme vastaukseksi: PKO-kokoonpanon ainoan oikeasti jouluhenkisen laulun, joka on toki myös se tyypillinen rakkaus-kaipuulaulu tällä porukalla. X>

*


(Esittäjä Asami Sanada)

Dejikon söpö joululaulu.

*


(Esittäjä Kyoko Hikami)

Usadan joululaulu. (Ikävä kyllä kaivamani tiedosto ei ollut kovin hyvä äänenlaadultaan, mutta tähän on nyt tyytyminen.)

*


(Esittäjä Miyuki Sawashiro)

Kalenterin kolmanneksi viimeisessä luukussa odotellaan jo pukkia, sillä tässä jouluisessa yksilöteemalaulussa Puchiko laulaa haaveestaan (siitä, että aikoo valvoa yön ja saada selvää eräästä punapukuisesta sedästä ja napata tämän, mutta se on vähän haasteellista :>).

*


(Esittäjä DUP [Asami Sanada, Kyoko Hikami, Miyuki Sawashiro] sekä Yuka Iguchi])

Di Gi Charat Nyo-sarjaan tehtiin lopputeksteihin jälleen uusi versio Party Night-kappaleesta. Tunnelma alkaa tiivistyä, vai mitä? ;>

(PS. Huomisen luukku julkaistaan jo yöllä. :>)

*

 
(Esittäjä DUP [Asami Sanada, Kyoko Hikami ja Miyuki Sawashiro])

Ani-tädin soiva Di Gi Charat-joulukalenteri vuonna 2015 päättyy tähän DUP:n simppeliin joululaulu-potpuriin. (Luukku myöskin poikkeuksellisesti julkaistaan jo yöllä, jotta tätä voidaan kuunnella jo heti aamusta viimeisiä säätöjä tehdessä tai kun kaikki on jo tehty. Älkää nyt enää roikkuko täällä, hyvää joulua. :D)

---

Toivottavasti piditte soivasta joulukalenterista! (Kuten aina, en anna takuuta että teen tätä [tai mahdollisesti muunlaista joulukalenteria] toista kertaa, mutta koskaan ei voi tietää.)

Lisäksi; kiitos vuodesta 2015, jaarittelen lisää myös vuonna 2016!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti