maanantai 27. kesäkuuta 2022

Soiva DGC-juhannuskalenteri (2022) [kaikki luukut]

Tähän postaukseen on jälkikäteen koostettu kaikki Ani-tädin Soivan Di Gi Charat-juhannuskalenterin (2022) luukut. Alla linkit myös kalenterin oheismateriaaliin:

Kalenterin esittely ja pohjustus

Bonus-luukku

YouTube-soittolista

....

*

  

(esittäjä Masami Okui)

Tästä se juhannuskalenteri starttaa! Kunnon perustykityksellä. Cutie on Di Gi Charat-kesäerikoisen (2000) alkutunnari.

*


  

("Kimi wa boku no energy", esittäjänä "uus-DUP" [eli Satomi Akesaka, Nao Minakami ja Rieka Yazawa])

2000-luvun loppupuolta lähempänä Di Gi Charat-tuoteperhe yritettiin ilmeisesti jotenkin "päivittää" ja "tuoreuttaa": hahmojen ulkonäköä muutettiin ja näille annettiin "uudet äänet". Hahmoilla kaupattu musiikki oli muuten aika samanlaista kuin aiemmin (eli sangen Teolliselta ja Kaupalliselta kalskahtavaa). Itse äänistä sen verran että Dejikon uusi ääni oli aika hyvä edeltäjänsä matkija ja nyanssi (vaiko nyonssi? ;D) on aika samankuuloinen, Puchikoa kuunnellessa mietin että vaihtuiko ääni ollenkaan, mutta Usadan äänestä tajuaa että kyllä nyt on aivan eri tyypit paikalla: Usadan totaalisen erilainen ääni tuo mieleen tyypillisen 2000-luvun tsundere-tyttöhahmon äänen (siis minun korviini). Tämä biisi on ihan kivaa radiopoppia, ja jopa minä huonolla japanintaidollani luulen ymmärtäväni kliseiset sanat noin suunnilleen ja tätä olisi kivaa tykittää jossain rytmipelissä, mutta muuten; ei jatkoon. (Eipä tainnut olla kovin hyvä idea lopulta, ja lyhytaikaiseksi tämä uudelleenbrändäys ilmeisesti jäi, koska hahmoille palautettiin vanhat designit myöhemmin.) 

*
 

("Welcome! 2000 [Remix version]", esittäjät Asami Sanada ja Hiroko Katou)

Kolmosluukussa palataan normimeininkiin. Welcome! on Gamersin mainoslaulu, ihan varmaan jopa ensimmäinen Di Gi Charat-biisi, josta on tehty lukuisia versioita. Vuoden 2000 versio toimi myös videopeli Di Gi Charat Fantasyn avausteemana, ja tämä remix on siitä vielä vähän menevämpi versio - ja olen kyllä sitä mieltä että tuonne biisin loppuun olisi pitänyt miksata vielä kerran tuo hassu 'nyaa'-ääni. Muutenkin biisi on hassuttelua, kun laulu on jo vaikka miten pitkällä ja Dejiko kysyy välisoiton aikana kukas toinen laulaja onkaan. (En ole koskaan päässyt kokemaan tuota mainittua peliä vaikka on kiinnostanut kauan... olen saanut haltuuni jopa taidekirjan Di Gi Charat Fantasy Perfect Collection, jossa peli käydään perusteellisesti läpi, mutta tuon opuksen lukeminen ei minulta suju. :´D)

*

(esittäjä Priere) 

Kuulostaako se euroviisubiisiltä? Ei hemmetti, sehän on! :´-D Triviaa: vuonna 2001 Ruotsin edustajana euroviisuissa oli Friends-niminen yhtye kappaleella "Listen to Your Heartbeat", alunperin ruotsiksi "Lyssna till ditt hjärta". Tämä on tullut tietooni vasta jälkikäteen, sillä vuonna 2001 en vielä katsonut euroviisuja systemaattisesti (vaan aloitin vasta muutamaa vuotta myöhemmin :D). Olisi hauskaa tietää, että mitä ihmeen kautta kappale oikein päätyi Di Gi Charat Nyo-animesarjan (2003-2004) ensimmäiseksi alkuteemaksi, japaniksi versioituna toki. XD Kappaleen esittää tyttöbändi Priere. (Pakkohan tähän on linkata sarjan alkutunnarivideo johon on editoitu alkuperäinen ruotsikappale. Video on ladattu tubeen jo vuonna 2007 eli tässähän palataan oman tubettamiseni alkuajoille vielä! X´D)

*

("Dynamite ★ I・N・G", esittäjä DUP [Asami Sanada, Kyoko Hikami ja Miyuki Sawashiro])

Tämän päivän luukussa jatketaan Di Gi Charat Nyo-sarjan toisella alkuteemalla. Olen aiemmin kertonut, että minulta on jäänyt tämä Nyo-sarja katsomatta. Jotenkin minua ei aikoinaan napannut ajatus että Di Gi Charat-sarja tehdään "uudestaan" ja sivuhahmoja heivataan kokonaan tai asetelmaa muutetaan. Koko konseptin pohjahan tippuu pois jos Gamers-myymälää ei enää ole! Di Gi Charat Nyon juonena onkin se, että Dejiko ja kumppanit päätyvät maapallolle harjoittelemaan prinsessatouhuja, tai jotakin sinnepäin. Toinen syy katsomatta jättämiseen on ollut animaatiotekniikan murros - ensimmäiset Di Gi Charat-animaatiot tehtiin vielä selluloidikalvoille, mutta Di Gi Charat Nyo on digikalvopiirretty ja se näkyy huonolla tavalla ihan vain nopeasti vilkaisemallakin (en kyllä enää ole animaatiotekniikoiden suhteen noin muuten kovin kranttu, mutta tuohon aikaan olin :D). Osassa katsomistani 2000-luvun alun digikalvo-animesarjoista oli jotenkin "karkkimaiset" värit (tämän ilmaisun olen omaksunut aikoinaan nettikaveriltani), mikä toki on visuaalisesti miellyttävämpää kuin tasainen harmaus. Olen kuitenkin katsonut tämän sarjan tunnarivideoita aikanaan ja tykkään tästä toisesta alkutunnarista oikeastaan paljonkin (tuossahan viitataan ilmeisesti James Bondiin ja johonkin japanilaiseen sankariin jota kylläkään en nimeltä tunne. Di Gi Charat-tous lähtee lapasesta? :D [Lisäksi, tuosta tunnarista on erikoisversio jossa Black Gema Gema-jengiläisten kasvot on peitetty {koska hahmoja ei ollut vielä sarjassa esitelty} :D]). Kyllä välillä edelleen mietin, että pitäisikö tälle uusversioinnille sittenkin antaa vielä mahdollisuus? (Black Gema Gema-jengin takia tämän kyllä voisin katsoakin... ehkä vielä joskus...) Joka tapauksessa yhä vuosien päästä edelleen mietin, mikä tuo I-N-G on, mitä se tarkoittaa? XD

*

 
(esittäjä DUP [Asami Sanada, Kyoko Hikami ja Miyuki Sawashiro)
 
DUP:n tsemppausbiisi. Sanoitukset tyypillistä "et ole yksin"-, "usko unelmiisi"-, "rohkeus muuttaa kaiken"- ja "vaikka hommat menisi pieleen, älä luovuta"-kamaa. Ei siinä, hyvää perussettiä näin viikon alkuun.
 
*

 
("RING☆RING☆RING☆ [Baby remix]", esittäjä Asami Sanada)

RINGRINGRING on ehkäpä suosikkini Dejikon yksilöteemalauluista. Se on rauhallinen ja sanoituksiltaan kannustava itsensä ja toistenkin tsemppausbiisi. Olisin mieluusti halunnut laittaa kalenteriin version joka soi yhtenä Di Gi Charat Fantasy-pelin lopputeemana mutta yllätyksekseni ja harmikseni tuota pelin versiota kappaleesta ei löytynyt kovalevyjeni kätköistä enkä ole nähnyt sitä muissakaan musiikkipaketeissa. Mietityttää että onkohan tuota versiota mahdettu edes erikseen julkaistakaan? Joka tapauksessa tämä Baby Remix rullaa myös kivasti.

*

 ("60's★★DREAM [Eurobeat remix]", esittäjä Kyoko Hikami)

Usadan esittämiä 60-luvun treffiunelmia eurobeat-popituksella, mielenkiintoinen yhdistelmä. Kuulin aikoinaan tämän remixin ennen originaalia, ja tykkään tästä enemmän.

*

(esittäjä Miyuki Sawashiro) 

Dejikolta ja Usadalta laitoin kalenteriin tykimpiä remixejä, mutta Puchikon kohdalla teen poikkeuksen. Baby? Lady? on vain parempi ja yllättäen tykimpi biisi originaaliversiona kuin remiksattuna. Puchiko on pikkuvanha 5-vuotias tyttö jota turhauttavat toisten kiellot ja alentuva käytös. Kyllä tämä tyttö pärjää itsekin, nyu~!

*

 
(esittäjä DUP [Asami Sanada, Kyoko Hikami ja Miyuki Sawashiro)
 
Eihän tämä kalenteri olisi mitään ilman edes yhtä versiota Party☆Nightista! Valitsin sen ehkä parhaiten tunnetun Hyper parapara-version, joka kuullaan alkuperäisen Di Gi Charat-sarjan 15. jaksossa. 

Tähän lauluun teimme ihan kunnon suomennoksen, kun aikoinaan 2003-2004 työstimme nettikaveriporukan kanssa fanidubbauksen Di Gi Charatin jouluerikois-jaksoon, jossa tosin kuullaan Party☆Nightin jouluversio (joka oli myös Soivan DGC-joulukalenterini 10. luukun biisi). Sanoitus on versiosta riippumatta kuitenkin aika lailla sama, joten laitanpa tuosta mukaillusta suomennoksesta ekan säkeistön tähän:

"Unohdetaan kaikki huolet, mitkä mieltä painaakin
Nuku yli yön, herää taas, ja ole tyttö iloinen
Ihmeeseen on törmätty keskellä unta, joo
Painajaissyöjä-aaveetkin meidän ystäviä olla voi
 
Äijä, joka aina on sangen tavanomainen,
muuttuu ja rytmin tuo hän mukanaan,
liittyy seuraan sangen hilpeään"
 
:D
 
*

(esittäjät DUP [Asami Sanada, Kyoko Hikami ja Miyuki Sawashiro) sekä PKO [Kousuke Toriumi, Chihiro Suzuki ja Tomo Saeki])

DUP- ja PKO-kokoonpanoilla on tehty ainoastaan kaksi yhteisbiisiä. Tämä on niistä toinen. Hieman haikea, mietiskelevä ja tunnelmoiva Voice of Heart. Alunperin tämä on ollut pelkkä DUP-kappale, mutta PKO-heebojen äänet sopivat tähän mukavasti.

*

(esittäjä PKO [Kousuke Toriumi, Chihiro Suzuki ja Tomo Saeki)

Juhannuskalenterin PKO-viikko alkaa virallisesti tästä. We Are THE One! on PKO-biisi ehkä tyypillisimmillään, menevä rock-viisu. Ei ihme että siitä tuli Black Gema Gema-jengin toilailuista kertovan Piyoko ni omakase pyo!-OVA-sarjan alkutunnari. Huomenna jatketaan PKO-tyyppien yksilöteemalauluilla, pieni ennakkopaljastus! :> (Nopea hahmoesittely koska joulukalenterista on aikaa; tämä trio koostuu siis koirakorvaisista pojuista nimeltä Rik Heisenberg [eläinlääkäri, videon kuvassa vasemmalla], Ky Schweitzer, [hammaslääkäri, kuvassa oikealla] ja Coo Erhard [lääkäri, kuvassa keskellä]).

*

("Tokyo Rhumba Mambo", esittäjä Kousuke Toriumi)

Minulla oli ehkä suurin vaikeus valita Rikin yksilöbiiseistä sopivin kalenteriin; pari on melko rock-henkisiä, pari taas on melkein liian iskelmää, ja viimeisestä tulee jo vain otsikosta mieleen savuinen kapakka. Päätin jättää rock-biisit syrjään koska PKO-biisit yleensä ovat aika rock. Iskelmähenkisistä biiseistä valitsin sitten Tokyo Rhumba Mambon koska se sopi tunnelmaltaan paremmin kalenteriin, vaikka ei tätä vakavalla naamalla voi kuunnella. Siltikin tulee fiilis kuuman kesäillan tanssista. Rikin ääninäyttelijä Kousuke Toriumi taipuu musiikillisesti moneen tyylilajiin. 

*

("Blue Heart", esittäjä Chihiro Suzuki)

Jostain syystä minun oli todella helppo valita Kyn yksilöbiisi kalenteriin (verrattuna eiliseen Rikin biisiin), se oli kristallinkirkas. Teinivuosinani fanitin Buruu haatoa eli "Blue Heart"ia todella paljon. Tämän biisin kohdalla meinasi käydä tiedostokato sillä 2000-luvulla koin parikin kovalevyn hajoamista ja tiedostojen menetyksiä, eikä tätä ole ollut mukana missään n. reilun 10 vuoden sisään lataamassani Di Gi Charat-musiikkipaketissa. Onnekseni tämä kuitenkin löytyi kaverin aikoinaan minulle polttamalta cd:ltä (ja siis, kalenteria koostaessa ei käynyt mielessäkään että biisi voisi nykypäivänä löytyä ihan helposti YouTubestakin)... :D En ollut kuunnellut tätä kirjaimellisesti vuosiin, mutta kun kaivoin tämän esiin niin kyllä fanityttöilyfiilikset palasivat ja nousivat kovaa ja jossen ole muuten kuunnellut tätä kalenterin työstämisen ohessa, niin sitten se on soinut korvamatona muuten. Pidän edelleen siitä upbeat-menosta ja jotenkin romanttisella tavalla poikamaisesta energiasta ja itsevarmuudesta mitä tämä biisi huokuu! X´D

*

(esittäjä Tomo Saeki)

Coon yksilöbiiseistä jokainen olisi sopinut kalenteriin. Valitsin kuitenkin tunnelmaltaan rauhallisimman Answer-kappaleen. Coon biiseissä on samanlainen poikamainen fiilis kuin Kyn biiseissä, mutta ehkä enemmän lapsenomaista söpöä viattomuutta. Lisäksi pianosaundi on tässä kivaa vaihtelua.

*

("Knighthood ~ Sekai de ichiban no yume wo~", esittäjä PKO [Kousuke Toriumi, Chihiro Suzuki ja Tomo Saeki)

Tämä kappale puolestaan soi Piyoko ni omakase pyo!-ova-animen lopputunnarina. Hieman vanhan ajan diskofiilis puree.

*

(esittäjä PKO [Kousuke Toriumi, Chihiro Suzuki ja Tomo Saeki])

Voiko yksittäiseen biisiin rakastua? Tämä PKO-biisi oli todellinen musiikillinen teinirakkauteni jos niin voi sanoa, ainakin kuuntelin sitä todella todella paljon, ja vanhan fanitytön sydän sulaa edelleen. Myös tämä kipale kuuluu niihin Di Gi Charat-biiseihin, joihin pyysin osaavaa kaveria tekemään suomennoksen... joskaan jostain ihmeen syystä en enää valitettavasti muista suomennoksesta ulkoa enempää kuin alun eli Rikin pari ekaa lainia: "Illalla väkijoukossa / etsin sinun hahmoasi"... voi olla että kaveri teki käännöksen ns. livenä ja kun minulla ei ole säilynyt siitä dokumentaatiota niin siksi en muista..? Olisin halunnut laittaa videon kuvaksi Koge-Donbon alkuperäisen piirroksen, mutta sitä ei löytynyt kuvajemmoistani enää, joten jouduin tyytymään animeversioon samasta kuvasta.

*

("Miracle★Telepathy", esittäjät Asami Sanada, Ryoko Shintani ja Yukari Tamura)

Tänään PKO-biisi jää väliin, mutta sen sijaan ja lauantain kunniaksi on vierailevia hahmoja. Varsinaisesti tämä biisi yhdistää kahden Broccolin tuoteperheen hahmot; Dejikon (Di Gi Charat) ja Milfeullen ja Ranphan (Galaxy Angel) (videon kuvassa pinkki- ja keltahiuksiset tyypit). Galaxy Angel on tapaus johon aloin perehtyä kunnolla vasta vuonna 2013, vaikka joten kuten olin oppinut tunnistamaan sen hahmoja ulkonäöltä ja osan jopa nimiltä jo huomattavasti aiemmin. Galaxy Angel-anime on myös aikamoista sekoilua kuten Di Gi Charatkin, mutta vähän eri tavalla... Ilmeisesti näillä hahmoilla on ollut yhteinen radio-ohjelma, jonka alkuteemana tämä kyseinen laulu on. Jotenkin minulla on fiilis että tämä biisi sopisi hyvin myöhään venyneeseen viikonloppuiltaan. :´D (Kun ihan ensimmäisen kerran kuuntelin tämän joskus 2010-luvun alkupuolella, en voinut kuin ihmetellä että mitä hemmettiä. Konemaista päänsärkyjyskettä ja ihmeelliset sanat. Silti myöhemmin jotenkin kummallisesti tykästyin tähän.)

*

(esittäjä PKO [Kousuke Toriumi, Chihiro Suzuki ja Tomo Saeki])

Korvaukseksi eilisestä jyskeestä huomattavasti rauhallisempaa menoa PKO:n kanssa. On vieläpä sunnuntai, otetaan iisisti. Alkaa unettaa. Juhannuskalenterin PKO-viikko päättyy virallisesti tähän biisiin, mutta kalenteri itse toki jatkuu vielä muutaman luukun verran.

*

(esittäjä DUP [Asami Sanada, Kyoko Hikami ja Miyuki Sawashiro])

Juhannuskalenterin viimeistä viikkoa viedään, mutta ihan vielä ei olla lopussa, vaikka päivän luukkuna onkin Di Gi Charatin vuoden 2001 ohanami- ja kesäerikoisjaksoissa kuultu lopputunnari "see you see you".

*

("Otentou-sama ni kiite miru nyo♡", esittäjä Asami Sanada)

Dejiko laulaa piknik-eväistä... ja leppäkertusta?! :D Minua edelleen jaksavat ihmetyttää jotkin Charat-biisien aiheet ja sanoitukset vielä vuosia myöhemminkin. Jotenkin tämä on todella söpöä. Mutta niin, millaista säätä piknik-päivälle on luvassa, toteutuvatko unelmat? Kysytään arvoisalta leppäkertulta, nyo! Hyvä tietää että leppäkerttuja käytetään muuallakin asioiden ennustamiseen.

*

("Amedasu kokoro yohou!", esittäjä DUP [Asami Sanada, Kyoko Hikami ja Miyuki Sawashiro])

Suoraan sanoen minulla ei ollut hajuakaan tästä biisistä, mutta kun ennakkoon kuuntelin biisejä valintamielessä, myös niitä vähemmän kuuntelemiani, niin tämä alkoi jotenkin miellyttää. Ajattelin pelkän otsikon perusteella että jaa, kai tässä jotain lauletaan säästä ('ame' = 'sade')? (Tällä alustavalla päätelmällä valitsin videon kuvan.) Käännöskoneen avustuksella pääsin myös 'mieleen' ja 'ennustamiseen' ja johtopäätökseen 'mielentilan ennustamisesta sään tapaan'?? Yritin tutkailla että mikä tämä poikkkeuksellisesti katakana-merkeillä kirjoitettu "Amedasu" on, ja sain vastaukseksi tämän; AMeDAS on meteorologista dataa keräävä pintahavaintoverkkojärjestelmä? :D Aina oppii uutta! 

*

("Jounetsu no PARADISE", esittäjät Asami Sanada, Miyuki Sawashiro, Etsuko Kozakura ja Atsuko Enomoto)

Panyo Panyo Di Gi Charat-sarjan lopputunnarissa lauletaan intohimon paratiisista. Lämpimissä tunnelmissa kelpaa laittaa marakassit soimaan! Panyo Panyo Di Gi Charat oli "esiosa"-sarja jossa Dejiko, Puchiko ja Gema hengaavat vielä kotiplaneetallaan paria vuotta ennen varsinaisen animesarjan (vaiko sittenkin Di Gi Charat Nyo!-sarjan?) tapahtumia. Sehän meinaa sitä, että lähtökohtaisesti Usada puuttuu kuvioista, mutta tyttöstemme kavereina ovat Rinna ja Mike (kuvassa turkoosi- ja tummatiilenpunahiuksiset kissakorvatytöt). Olen katsonut Panyo Panyon vain kerran, mutta muistaakseni viihdyin ihan hyvin sen parissa 2010-luvun alussa.

*

("Powerful Summer", esittäjä DUP [Asami Sanada, Kyoko Hikami ja Miyuki Sawashiro])

Oli ehkä arvattavissa että juhannuskalenteri päättyy kesäisen helteiseen tykitykseen? Di Gi Charat-kesäerikoisjaksojen (2000) lämmin lopputunnari. Tätä myötä hyvää juhannusta... paitsi että huomenna tulee sittenkin vielä ylimääräinen bonus-luukku! XD (Tuo luukku ilmestynee kylläkin jo juhannusyön aikana...)

*

Näin, tämä (luultavasti ainutkertainen) blogin juhannuskalenteri oli tässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos jaaritus herättää mitään ajatuksia tai muuten haluat kommentoida, kysyä jotain tai antaa palautetta, ole hyvä. Vanhojakin tekstejä saa kommentoida, jos haluttaa - olen melkeinpä iloinen, jos ne vielä vuosia myöhemminkin jaksavat kiinnostaa (ja niiden alkuperäiset julkaisupäivämäärät ovat vain päivämääriä). Eriävät näkemykset ovat myös sallittuja (en pure eri mieltä kanssani olevia). Rikkinäisistä linkeistä/videoista yms. saa myös huomauttaa mikäli sellaisia löytyy. Luen kyllä kaikki kommentit, ja kysymyksiin pyrin vastaamaan, mutta aina en yksinkertaisesti ehdi tai jaksa (tai en vain ole sillä tuulella, tai minulla ei vain ole mitään erityistä vastakommentoitavaa - pahoittelut siinä tapauksessa. Joskus myös ihan vain puhtaasti häkellyn siitä että ylipäätään saan kommentteja...).