keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Asiakaspalvelutyötä pingviiniravintolassa


En muista tarkalleen missä vaiheessa, mutta kuitenkin tässä joitakin vuosia sitten noteraasin perheenjäseneni pelailevan jotakin hauskan näköistä nettipeliä jossa oli jotain pingviinihahmoja ravintolassa. Pingviinit on ihan kivoja eläimiä. Tutustuinkin aikanani tähän kyseiseen peliin nimeltä Penguin Diner.

Pelin tarina on jokseenkin tämä, Penny-niminen pingviini on vaelluksella ja eksynyt. Kotiin pitäisi päästä, mutta Penny on - pennitön. Täytyy siis ruveta tienaamaan rahaa kotimatkaa varten, ja tytteli aloittaakin tarjoilijan hommat pingviiniravintolassa.


Teknisesti peli on sangen yksinkertaista klikkailua. Tehtävää sen sijaan riittää monessa muodossa; pitää ottaa asiakkaita sisään, vastaanottaa tilaukset, tarjoilla ruoat ja kerätä asiakkaiden jättämät astiat ja rahat pöydistä. Pennyn pitää tienata tietty summa joka päivä, mielellään enemmän, sillä kaikki ylimenevä menee omaan pankkiin. Meno on aluksi helppoa mutta muuttuu päivä päivältä yhä haastavammaksi hektisyydessään, Pennyllä kun kuitenkin on vain kaksi kättä (tai siis siipeä mutta ne toimivat kuin kädet, you know). Rahan karttuessa Penny voi ostaa menoa helpottavia elementtejä (luistimet antavat Pennylle nopeutta eestaas häärimiseen, televisio viihdyttää odottelevia asiakkaita ja mukavanpehmeät istuimet lisäävät tuntuvasti mahdollisuutta asiakkailta saataviin isompiin tippeihin). Niin tai näin; työ ei tekemällä lopu ja sitä riittääkin aamusta pitkälle iltaan.

Penguin Diner tuskin on eka tämäntyylinen peli ikinä, mutta pelejä vähäisesti harrastavana minulle se on kuitenkin "eka" ja ihan hauska ja tunnelmallinen asiakaspalvelutyö-simulaatio. (Olen kyllä ollut asiakaspalvelutyylisissä hommissa tosielämässä ja tiedän ajoittaisen hektisyyden tunteen, joskaan en ole koskaan ollut tarjoilijana.)

Tältä peli tulee edetessään näyttämään... duunia piisaa!
Asiakasmäärän kasvaessa huomiointikyky ja tarkkaavaisuus joutuvat koetukselle, ja stressiäkin voi pukata, kun pitää huolehtia monesta asiasta yhtä aikaa. Väkeä on tulossa ruokailemaan enemmän kuin pöytiin mahtuu! Ennen pitkää tulee väistämättä möhlittyä jossakin. Vahingossa tulee tarjoiltua väärin, ja missä tahansa vaiheessa asiakas voi unohtua kokonaan. Sisääntulevaa väkeä ei voi ohjata vapautuneisiin pöytiin ennen kuin ne on tyhjennetty. Möhlimisestä ei rahaa tietenkään saa. (Tietokoneen hiirikin voi ajan kuluessa kärsiä jatkuvasta ees taas klikkailusta.) Kun päivä on pulkassa tulee suorastaan huokaistua helpotuksesta. Ja kun kilisevää on tarpeeksi... Penny pääsee lopultakin lähtemään kotiin ja peli on läpäisty!

Peli löytyy upotettuna ilmeisesti useammastakin paikasta, helpointa lienee joka tapauksessa klikkailla osoitteeseen http://penguin-diner.com. :-) Pelille on tehty myös kehittyneempi jatko-osa Penguin Diner 2, jossa loogisesti Penny laittaa oman ruokapaikan pystyyn. Työtä riittää jälleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti