lauantai 22. helmikuuta 2014

Muumi-limsatölkki

Jaarituksessa käsitellään tuotetta.

"Jo on aikoihin eletty", mietin kun huomasin tässä vuoden alussa kaupan mainoslehdessä kuvan muumi-limsatölkistä. Limpparia myydään 0,33:n litran pikkutölkeissä ja kuuden kappaleen pakkauksissa, lähihypermarketissa näin myös yksittäisiä tölkkejä myynnissä (mutta en tiedä onko näin virallisesti vai onko pakkeja revennyt auki ja vain sen takia tölkkejä laitettu irtomyyntiin).

Vähän takaperoiselta ja ironiselta homma nimittäin tuntuu, sillä muistelen lämmöllä adressit.com-huumaa viime vuosikymmeneltä ja erityisesti Muumi-limu 1,5 litran pulloihin!-adressia, taisin sen jopa allekirjoittaakin. Sillä miksei metsämansikan makuista limpparia voisi myydä isommassa pullossa, voisihan etikettiin laittaa muuta kuin muumien kuvia, jos se siitä on kiinni. Muumi-limppari on ainoa Sinebrychoffin tuote, josta Ani-täti pitää. Lapsena 1990-luvun alkupäässä sitä ehkä tulikin hankittua osittain muumien kuvien takia mutta myöhemmälläkin iällä kun juomaa on tullut osteltua silloin tällöin niin se on ollut nimenomaan maun eikä muumien kuvien vuoksi vaikka muumeista tykkäänkin ja toki muumien näkeminen piristää ja luo positiivisia mielleyhtymiä aina, tai ainakin useimmiten. :D


Toki, kun tölkkejä myydään kuuden kappaleen pakkina, niin kyllähän siinä on tavaraa melkein kahden litran edestä... että tavallaan saa kyllä enemmän kerralla mutta eipä sitä tule kerralla noin paljoa hörpittyä. Etenkin kun toisaalta; Ani-tädin juomatavat ovat vuosien kuluessa muuttuneet niin että hyvä jos viikossa menee edes yksi pieni limsatölkki, niin että oikeastaan voisin kyllä iloita pienempikokoisesta muumilimpparista. Kyllä sixpack limsatölkkejä vissiinkin tulee halvemmaksi kuin muutama puolen litran muovipullo... :D tosin tölkissä on se ikuinen vika että kun sen avaa niin eipä sitä kiinni enää saakaan toisin kuin korkillista muovipulloa. :D (Ellei sitten joku insinööri ole keksinyt miten avatun tölkkijuoman saa suljettua ja säilöttyä, en tiedä onko joku kehitellyt mitään. Toisaalta 0,33 litraa on vielä sen verran pieni määrä että sen kulauttaa hetkessä.)

Oma hupinsa tässäkin kai on, kun voi sanoa toisille hakevansa kaupasta sixpackillisen muumia... ;D

2 kommenttia:

  1. Hei. Sopiiko ottamaasi Muumi-limutölkin kuvaa puolestasi käyttää juomatölkkien valmistusta koskevassa ammattikorkeakoulun opetusmateriaalissa. Tämä olisi hauskempi esimerkki kuin ainaiset kaljatölkit. Viittaan lähdeviitteessä tähän sivuun ja tietenkin myös tuotteen valmistajaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kuva ei ole kovin laadukas, mutta toki sitä saa mielihyvin käyttää, jos siitä on hyötyä. Kiitos kysymästä! :-)

      Poista

Jos jaaritus herättää mitään ajatuksia tai muuten haluat kommentoida, kysyä jotain tai antaa palautetta, ole hyvä. Vanhojakin tekstejä saa kommentoida, jos haluttaa - olen melkeinpä iloinen, jos ne vielä vuosia myöhemminkin jaksavat kiinnostaa (ja niiden alkuperäiset julkaisupäivämäärät ovat vain päivämääriä). Eriävät näkemykset ovat myös sallittuja (en pure eri mieltä kanssani olevia). Rikkinäisistä linkeistä/videoista yms. saa myös huomauttaa mikäli sellaisia löytyy. Luen kyllä kaikki kommentit, ja kysymyksiin pyrin vastaamaan, mutta aina en yksinkertaisesti ehdi tai jaksa (tai en vain ole sillä tuulella, tai minulla ei vain ole mitään erityistä vastakommentoitavaa - pahoittelut siinä tapauksessa. Joskus myös ihan vain puhtaasti häkellyn siitä että ylipäätään saan kommentteja...).