perjantai 23. toukokuuta 2014

Vilkaisuna: jotain ihmeen hunajapupusia maksutelevisiossa...?

Olen tässä viikonloppuisin katsonut Maikkarin lastenohjelmia (sieltä tulee Professori Balthazaria, dubattua Paavo Pesusientä ja Gumballin mieletön maailma on visuaalisesti jänskä piirretty myös). Mainosvälit yleensä skippailen, mutta sitten on vilahdellut jotain kummaa animelta näyttävää, ja kun vain epämääräisesti sivusilmällä on vilkaissut niin olen ajatellut että jaa tässä mainostetaan jotain Pokémonia (ihmishahmot kun näyttävät vähän joiltain poksu-sivuhahmoilta). Mutta ei sittenkään vaan jotain Hunajapupusia. Mitä ihmettä, tuleeko televisiosta oikeasti jotain muutakin animea kuin muumeja, Poksua, höttöshounenmättösarjoja ja Ghibli-elokuvia (jotka nekin kaikki -niitä uusimpia lukuunottamatta- lienevät jo julkaistu DVD:nä...)?!

Faktahan on, että televisiossa ei juuri ole animea nykypäivänä. Tämä on tädistä vähän ikävää, minä nimittäin olen vähän vanha jäärä siinä mielessä, että katson kaikkia tv-ohjelmia ja lähetyksiä mieluiten telkkariruudulta edelleenkin näin nyky-internet-aikanakin. Ja katsoisin siis animeakin kaikkein mieluiten telkkarin enkä tietokoneen ruudulta (vaikka nämä ovatkin melkein sama asia nykyään, ja littaruutuja molemmat :D [tietokoneella/netissä lojuvat animethan voi toki helposti "katsoa telkkarista" kytkemällä läppärin töllöön HDMI-kaapelilla, mutta ei sekään ole iiihan sama asia]). Joten kun tv-ruudulla näkyy vilauskin jostain - ja mistä tahansa - muusta kuin muumista, poksusta, epäkiinnostavasta shounenmätöstä tai ghiblistä (huom. näissä edellämainituissa ei ole mitään vikaa, mutta ajoittain vähän tympii kun aina vain näitä ;>), niin totta hitsissä se alkaa kiinnostaa ja tekee jopa vähän melkein mieli bilettää, oli se vilahtava sarja oikeasti vaikka mitä skeidaa.

Kun nyt sitten huomasin, niin yritinpä ottaa asiasta vähän selkoa. Tämä mainostettu Hunajapupuset (Sugarbunnies, vai Sugar Bunnies?) on siis joku Sanrion hahmoihin perustuva sarja, jossa ilmeisestikin leivotaan ja siinä on söpöjä pupusia. (Tulee vähän Cinnamoroll mieleen, tosin se hahmo taisi olla koira...? Mutta silläkin on pitkät luppakorvat.)


Löysin myös ihan tubeen ladatun VLMedian julkaiseman trailerivideonkin!

Söpöt eläinhahmot useimmiten vetoavat, mutta joskus minäkin saan söpöilystä ja makeudesta yliannostuksen ja alkaa ällöttää, ja epäilen, jaksaisinko katsoa tätä, pelkän tv-mainoksen ja tuon trailerivideon perusteella se on juuri ja juuri siinä rajalla. (Näin rönsyilevänä sivukommenttina, yritin joitakin vuosia sitten katsoa jakson Onegai My Melodya [koska kerran törmäsin sarjan Kuru Kuru Shuffle-kauden OP-videoon tubessa ja tykkäsin ja tykkään siitä edelleen {ja sekin muuten on Sanrio-hahmosarja}], mutta ensimmäisen jakson jälkeen ei huomattavammin houkuttanut katsoa lisää. En kyllä muistakaan siitä enää paljoa, pitäisiköhän joskus huvikseen kokeilla katsoa uudestaan jos mieli olisi muuttunut?)

Mutta, riippumatta siitä haluaisinko/jaksaisinko sarjaa katsoa, en pysty siihen, Hunajapupuset kun näkyvät maksukanava Juniorilla (ja en viitsi ostaa maksukanavapaketteja, kun haluaisin katsoa vain ja ainoastaan yhtä lastenohjelmakanavaa ;D), tietenkin. Onhan näitä Sanrion hahmosarjoja kyllä kai ennenkin nähty, mutta ne Hello Kittytkin näkyvät/ovat näkyneet jossain maksukanavalla, jossei Maikkarin, niin sitten Nelosen. (Itse asiassa Juniorilla pyörii ja Maikkarilla mainostetaan nyt myös jotain Hello Kitty: Onnistu kanssani!-sarjaa. Yäääh, vaikka nämä animet onkin suunnattu joillekin päiväkoti- tai kouluikäisille, niin Ani-tätikin katsoisi niitä silti ihan mielellään. :< Hah, oivalsin jotain: en viitsisi nähdä erikseen vaivaa näiden lastenohjelmien etsimiseen netistä, mutta tv:stä tarjoiltuna kyllä katsoisin. :P)

Tällä maksukanavapainotteisuudella ei tosin ole kai ehkä paljonkaan väliä, sillä myynnissä on DVD-lättyjäkin. Ja tämä onkin todella edistyksellistä, sillä 26(vai 27?)-jaksoinen sarja on saatu mahdutettua "vain" kolmelle levylle. (Tosin Hunajapupusten jaksot taitavatkin olla vain kymmenminuuttisia, se selittääkin.) Melkein houkuttaisi tuhlata rahaa. :P Mutta toisaalta ehkä ei pidä innostua liikaa, tuo trailerivideo kun antaa vähän ymmärtää, että sarjan nimi olisi Sugarbunnies Chocolat!, ja se taas kuulostaa jokseenkin aivan animesarjan jatkokauden otsikolta... ja juuri sitähän se taitaa ollakin. Kun nyt tutkin, niin Sugarbunnies on kolmen 26/27-jaksoisen kauden muodostama sarjakokonaisuus vuosilta 2007-2009. Ensimmäinen kausi on Sugarbunnies, jatkokausien liitenimet ovat Chocolat! ja Fleur. Jos nämä hunajapupuset joita Juniorilla esitetään ja DVD:llä on julkaistu ovat tuota toista Chocolat!-kautta, niin onpa taas tosi järkevä ja looginen meno kun sarjaan hypätään mukaan vähän niin kuin keskeltä... :P

Alkaa vähän tuntua siltä että riemuitsin liian aikaisin; en nyt tiedä onko tämäkään niinkään bilettämisen arvoista sittenkään, tuohon peruskaura-valtavirta-animelistan perään voi vielä lisätä sanrion. Eli minun on kaiketi muotoiltava sanani uusiksi; nähdäänköhän televisiossa enää koskaan mitään muuta kuin aina sitä samaa muumi-poksu-mättöshounen-ghibli-sanrio-animea? (Kyynikko vastaa tietenkin: tuskinpa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti