maanantai 29. toukokuuta 2017

Tervetuloa mukaan laulamaan japanilaisia muumilauluja! (tai jotain)

(Mikä ihmeen muumiblogi tästä on tulossa? :-DP)

Verrattain suositussa jaarituksessani Moomin (Best) Selection-levystä olen kirjoittanut: "Laiskoissa aikeissani on ollut jopa romanisoida japanimuumi-lyriikat [eli muuntaa ne aakkosittain luettavaksi] ja laittaa ne nettiin jakoon, en ainakaan muista, että niitä paljoa löytyisi esim. Animelyrics.comista tai YouTube-videoista."

Tuon kirjoittamisesta on mennyt pieni tovi, mutta viimein sain aikaiseksi tehdäkin jotain asian eteen. Kuten olen useammankin kerran blogissani maininnut (ja mainitsen jälleen kerran), japanin kielen taitoni ei ole kovin kehuttava, mutta sen ei tarvitse tarkoittaa, ettenkö voisi yrittää romanisoida japanilaisia muumilauluja - etenkin kun itselläni on tarve ja suuri halu laulaa mukana! Linkki soittolistaan siis tässä. Nyt voin ilolla ja itsetyytyväisyydellä ilmoittaa, että valmista tuli!

Työ oli hidasta, mutta lopulta sain kaikki japaninkielisten muumilaulujen (joita on siis yhteensä yhdeksän kappaletta) sanoitukset muunnetuksi aakkosmuotoon, ja hiljattain viitsin väkertää "perinteiset" lyriikkavideot, jotka olen nyt ladannut YouTubeen. (Karaoke-tyylisten tekstitysten luontiin minulla ei rahkeet riitä, joten mitään kovin näyttävää ei ole tarjolla, pääasia on että sanoitukset ovat jotenkuten kohdillaan.) Olen tehnyt parhaani ja tarkistanut työn muutamaan kertaan, mutta en silti voi ymmärrettävästi taata virheettömyyttä. Kuitenkaan siellä ei pitäisi olla isompia typoja tai muuta. (Olen myös sisällyttänyt japanilaiset kanjit tubevideoiden kuvauksiin, jos ne kiinnostavat; kovat ja osaavat tyypithän varmaan laulavat niistä!)


(Ja pienenä ekstrana tulin näköjään tempaisseeksi romanisoidut sanat myös japanilaiseen Suzukin automainoksessa käytettyyn lauluun [älkää kysykö mitä muumit tekevät automainoksessa, kyseessä on Japani eikä Suomi]. :-D)

Olen viime aikoina puuhastellut enemmän YouTuben kuin blogin parissa, mutta ehkäpä saan aikaiseksi jaaritella taas pidemmälti jostain (ja jostain muusta kuin muumeista). Hyvää alkavaa kesää kaikille blogia lukeville!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti