perjantai 11. toukokuuta 2018

Viittaukset Dibitassuissa (päivitetty 28.4.2021)

Tekstiä on päivitetty 28.4.2021. Loppuun lisätty uusi viittaus!

Vaikka Dibitassut ilmeisestikin asuvat aivan omassa maailmassaan, tarkemmin tarkasteltuna animaatiosarjasta löytyy hyvinkin tutunoloisia meikäläisille kotoisia viittauksia. Tässä Ani-tädin löydökset.

Mitenkään piilottelemattomana näyttäytyy Transformers (mitä ilmeisimmin animaatiostudion pikku sisäpiirivitsi).


Dibitassuplaneetalla luetaan Harry Potteria, sekä myöskin H.C. Andersenin satuja. Kirjaston lastenosaston hoitajana toimiva Vikin äiti pitää satutuntia ja lukee pikkukoirille tarinaa pienestä tulitikkutytöstä.


Viki aiheuttaa merirosvolaivalla tietokoneeseen bluescreenin. :D

Hattukoira lukee kahvilan ulkopöydässä Times-sanomalehteä.


Dibimuseon uuden näyttelyn avajaisissa on jotain kokista tarjolla? Ainakin jotain sen kaltaista?



Läpi koko sarjan Dibitassujen internetin eli dibiwebin hakukone on Doogle :D


Dibitassujen mobiililaite on iDog, tai iKoira, viitaten vissiinkin Applen tuotteisiin.


Laitteeseen on myöskin saatavilla omat kuulokkeet.


Roope Huppu kuulemma olisi halunnut nimekseen Robin Hood, "mutta se oli jo varattu". Pelkoa herättävää aavevarasliigaa puolestaan jahtaa planeettainvälinen poliisi nimeltä Hermanni Solmu... ehkä nimi on vähän kaukaa haettu Sherlock Holmes-mukaelma?


Ja sokerina pohjalla on tietysti animaatiostudion itsensä nimen ujuttaminen oikeastaan vähän kaikkialle: rakennusten seiniin, kannettaviin tietokoneisiin... jne...

Tässä kaikkein selkeimmät viittaukset, pahoittelen, jos minulta on jäänyt jotain vielä huomaamatta! 

Lisäys 28.4.2021!

On jo jonkin aikaa pitänyt tehdä oma lisäys tähän tekstiin! Löysin uuden viittauksen, joka tosin voi olla epäsuora ja/tai hieman kaukaa haettu; viittaus liittyy CSI: Miami-rikosdraamasarjaan, tai lähinnä ko. sarjan tyyliin, johon on tullut kiinnitettyä huomiota lähipiirin kanssa kun satunnaisesti on tullut katsottua (ja vähäsen naureskeltuakin) viime vuosina. CSI: Miamissa on paljon visualisoituja teknisiä demonstraatiokohtauksia (en tiedä onko noille jokin erityinen ja hieno nimitys olemassa). Alla pari aika tyypillistä sarjassa nähtyä havainnekuvaesitystä (en tiedä josko olisin löytänyt jostain toisesta jaksosta parempia ja sopivampia, ei minulla sentään riitä aikaa kahlata läpi koko sarjaa XDP). 

(Tämä ja alempi ovat muistaakseni peräisin 7. kauden ensimmäisestä jaksosta.)


Dibitassuissa puolestaan kierrätetään sangen paljon (siis kyllästymiseen asti) tätä yhtä ja samaa animaatiokohtausta Kaktuskissa-juonikaaren aikana (jouduin pilkkomaan kohtauksen kahdeksi animaatio-gifiksi).


... varmaan tajuatte idean? Aika samanlainen tyyli, eikö? Ajallisestikin tämä täsmäisi kun CSI: Miamia tehtiin 2002-2012 ja Dibitassut ovat vuodelta 2010... :D Ehkä Horatio Cainen ja tovereiden seikkailuja on katseltu myös Kiinassa ja animaatiostudiolla on inspiroiduttu, mistä sitten on seurannut tuo valvontakamera-animaatiokohtaus... Tiedä häntä, ainakin voin ajatusleikkiä sellaista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos jaaritus herättää mitään ajatuksia tai muuten haluat kommentoida, kysyä jotain tai antaa palautetta, ole hyvä. Vanhojakin tekstejä saa kommentoida, jos haluttaa - olen melkeinpä iloinen, jos ne vielä vuosia myöhemminkin jaksavat kiinnostaa (ja niiden alkuperäiset julkaisupäivämäärät ovat vain päivämääriä). Eriävät näkemykset ovat myös sallittuja (en pure eri mieltä kanssani olevia). Rikkinäisistä linkeistä/videoista yms. saa myös huomauttaa mikäli sellaisia löytyy. Luen kyllä kaikki kommentit, ja kysymyksiin pyrin vastaamaan, mutta aina en yksinkertaisesti ehdi tai jaksa (tai en vain ole sillä tuulella, tai minulla ei vain ole mitään erityistä vastakommentoitavaa - pahoittelut siinä tapauksessa. Joskus myös ihan vain puhtaasti häkellyn siitä että ylipäätään saan kommentteja...).